Raggmunkar! =)



Japp i dag blev det Raggmunkar & blodpudding till middag, super mega gott, aldrig gjort raggmunkar innan, men fan vad gott det blev =)
och jag käna säga det  egodare än vad folk tror, gillar ni potatisbullar så kan det hända att ni gillar Raggmunkar också.
Mats tillexempel trodde inte han skulle gilla dom då han ogillade det när han fick det i skolan som liten, så han grinade väl lite över att det var dagens middag, men jag sa åt honom att inte säga nåt förrän han smakat, och jo men visst han gillade det =)

Fruktansvärt gott, om man salta och pepprade lite, sen lingon sylt till det kanon!
Här kommer receptet till er som e nyfikna på att testa :)




 Raggmunk med fläsk

Ingredienser

4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt (salta & peppra efter eget tycke)
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt

Gör så här

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0